Catering wigilijny
Szczecin
Catering wigilijny to propozycja skierowana do firm, a także do klientów indywidualnych.
Catering wigilijny
Szczecin
Nasza agencja oferuje kompleksową usługę cateringu wigilijnego, która sprawi, że firmowa wigilia będzie niezapomniana i pełna świątecznego uroku.
Specjalnie na firmowe spotkania świąteczne przygotowaliśmy szeroki wybór tradycyjnych potraw wigilijnych m.in. barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, karp smażony i pieczony, śledzie w oleju, śmietanie, po kaszubsku, a także tradycyjne świąteczne słodkie wypieki.
Nasze dania nie tylko smakują wyśmienicie, ale także są pięknie podane.
Zapytaj o ofertę
Do każdego klienta podchodzimy indywidualnie
Menu zawsze
wg preferencji Waszych gości
Zespół z doświadczeniem
Nasza firma cateringowa oferuje nie tylko wyjątkowe jedzenie. Na życzenie klienta zapewniamy również kompleksową obsługę firmowych spotkań wigilijnych. Od przygotowania i dostarczenia potraw, po eleganckie podanie i sprzątanie – zajmiemy się wszystkim, abyś mógł skupić się na świętowaniu z zespołem.
Zapraszamy do kontaktu, aby omówić szczegóły i złożyć zamówienie.
(edit) Przykładowy catering wigilijny
(edit) Powitanie winem musującym i toast
Uroczysta kolacja tradycyjna z dwudaniowym daniem głównym i dwoma daniami nocnymi
Zupa: (jedna zupa do wyboru)
Rosół domowy z kury z makaronem 350 ml.
Zupa krem z pomidorów z kluskami mozzarelli 350ml
Zupa grzybowa z makaronem350ml
Danie główne 150g/50g
Karkówka pieczona w sosie z wypieku 50%
Tradycyjny kotlet schabowy 50%
Faworki drobiowe z bekonem 50%
Dodatki do dania głównego:300g/osoba
Ziemniaki purre z koprem
Kasza gryczana z cebulką
Ziemniaki pieczone
Mix sałat z sosem vinegret
Marchewka baby karmelizowana w miodzie
Przekąski zimne:
Galaretki drobiowe100g/osoba
Deska mięs pieczystych: 100g/osoba
Schab pieczony z morelą
Karkówka pieczona w ziołach
Śliwka pieczona w bekonie
Pasztet pieczony z żurawiną
Sałatka Caprese 50g/osoba
Sałatka brokułowa z jajkiem i kukurydzą 50g/osoba
Śledzik w oleju z cebulką i zielonym pieprzem 50g/osoba
Piramida owoców 100g/osoba
Wybór ciast na bufecie 100g/osoba
Desery na bufecie (tiramisu i budyń malinowy z owocami) 1 szt./osoba
Dodatki do bufetu:
Marynowane warzywa
Pieczywo (3 rodzaje)
Sosy (czosnkowy, tatarski)
Chrzan, ćwikła.
Masło ziołowe
Napoje zimne:
Soki 1L/os
Napoje gazowane 1l/os
Woda mineralna 1L/os
Pierwsze danie nocne:
Pałki kurcząt pieczonych z pieczarkami 150g/osoba
Ryż gotowany z warzywami100g/osoba
Drugie danie nocne:
Żurek z kiełbasą i jajkiem250g/osoba
Pieczywo
Bufet kawowy:
Kawa
Herbata czarna i owocowa
Dodatki do napojów gorących (cytryna, cukier, mleczko)
Alkohol:
Wódka biała 0,5l/ osoba (żołądkowa gorzka, wyborowa, krupnik)
lub butelka wina włoskiego- czerwone, białe /osoba.