Menu Uroczyste Gale 1
Wariant 1
Napoje zimne:
– Woda gazowana i niegazowana w butelkach plastikowych
Napoje gorące:
– Kawa
– Herbata czarna i owocowa
Dodatki do napojów gorących: Śmietanka, cukier, mleczko, cytryna
BUFET CIEPŁY
Przekąski porcja = 60 g
– Panierowane pieczarki z serem mozarella
– Fileciki z kurczaka w panierce słonecznikowo migdałowej z dipem ziołowym
– Eskalopki cielęce w ciemnym sosie pieczeniowym
– Roladki z sandacza z cukinią w sosie szafranowym
– Medaliony z polędwiczki wieprzowej pod sosem śmietanowo-kurkowym
Dodatki do przekąsek ciepłych:
– Pieczywo mieszane
– Kasza gryczana (75 g/os.)
– Ziemniaki pieczone (75 g/os.)
Przyprawy: sól, pieprz
BUFET ZIMNY finger food, Zakąski – porcja = 60 g.
– Ruloniki z łososia z twarożkiem ziołowym
– Śledź w oleju
– Ruloniki z tortilli z łososiem i serkiem twarożkowym
– Rolada z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami
– Ryba w galarecie
Sałatki – porcja = 60 g
– Sałatka z siekaną piersią kurczaka i chrupiącymi warzywami
– Sałatka ogórkowa z sosem śmietanowo-jogurtowym
– Sałatka grecka
– Surówka z młodej kapusty z koperkiem
– Sałatka z tuńczyka
BUFET DESEROWY
Desery :
– sernik i ciasto czekoladowe – 100g/os.
– Owoce 150 g/os.
– deser tiramisu 100g/os
Cena za osobę 90 zł
Wariant 2
ZUPA
– Kołduny w bulionie z koprem (250 ml/os.)
DANIE GŁÓWNE (łącznie z dodatkami około 500 g/os.)
– Półmisek mięs-wieprzowy, kotlet drwala duszony z bekonem, filet kurczaka smażony w płatkach kukurydzianych,
– łosoś pieczony podany na grillowanych jabłkach
DODATKI
– Ziemniaki pieczone w ziołach
– kluski kładzione z masłem
– mix sałat z vinagret
PRZEKĄSKI ZIMNE (łącznie 400 g/os.)
– Sałatka z pieczonym kurczakiem i ziołową grzanką
– Sakiewki łososia z serkiem chrzanowym i cytryną
– Pieczone pomidory z mozzarellą w oliwie z oliwek
– Miodowo-musztardowe roladki śledziowe
– Wędzona śliwka pieczona w boczku
– Koreczki z serem camembert i owocami
– pieczywo,
– masło,
– sos tatarski
DANIE WIECZORNE (300 g/os.)
– Krokiet
– Tradycyjny barszcz czerwony
NAPOJE GORĄCE
– kawa z ekspresu,
– herbata czarna i owocowa
Dodatki do napojów gorących: mleko, cukier, cytryna
NAPOJE ZIMNE
– woda niegazowana z cytryną
– woda gazowana
– sok jabłkowy
– sok pomarańczowy
DESERY
– Piramida owoców cytrusowych (150 g/os.)
– Deser Chia z musem brzoskwiniowym (150 ml/os.)
– Krem czekoladowy z kokosem (150 ml/os.)
Cena za osobę 110 zł