Menu Uroczyste Gale 1

Dodaj tu swój tekst nagłówka

Wariant 1

Napoje zimne:

– Woda gazowana i niegazowana w butelkach plastikowych

Napoje gorące:

– Kawa

– Herbata czarna i owocowa

Dodatki do napojów gorących: Śmietanka, cukier, mleczko, cytryna

 

 BUFET CIEPŁY

Przekąski porcja = 60 g

– Panierowane pieczarki z serem mozarella

– Fileciki z kurczaka w panierce słonecznikowo migdałowej z dipem ziołowym

– Eskalopki cielęce w ciemnym sosie pieczeniowym

– Roladki z sandacza z cukinią w sosie szafranowym

– Medaliony z polędwiczki wieprzowej pod sosem śmietanowo-kurkowym

 

Dodatki do przekąsek ciepłych:

– Pieczywo mieszane

– Kasza gryczana (75 g/os.)

– Ziemniaki pieczone (75 g/os.)

Przyprawy: sól, pieprz

 

BUFET ZIMNY finger food, Zakąski – porcja = 60 g.

– Ruloniki z łososia z twarożkiem ziołowym

– Śledź w oleju

– Ruloniki z tortilli z łososiem i serkiem twarożkowym

– Rolada z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami

– Ryba w galarecie

 

Sałatki – porcja = 60 g

– Sałatka z siekaną piersią kurczaka i chrupiącymi warzywami 

– Sałatka ogórkowa z sosem śmietanowo-jogurtowym

– Sałatka grecka

– Surówka z młodej kapusty z koperkiem

– Sałatka z tuńczyka

 

BUFET DESEROWY

Desery :

– sernik i ciasto czekoladowe – 100g/os.

– Owoce 150 g/os.

– deser tiramisu 100g/os

Cena za osobę 90 zł

Wariant 2
ZUPA

– Kołduny w bulionie z koprem (250 ml/os.)

 

DANIE GŁÓWNE (łącznie z dodatkami około  500 g/os.)

– Półmisek mięs-wieprzowy, kotlet drwala duszony z bekonem, filet kurczaka smażony w płatkach kukurydzianych,

– łosoś pieczony podany na grillowanych jabłkach

DODATKI

– Ziemniaki pieczone w ziołach

– kluski kładzione z masłem

– mix sałat z vinagret

 

PRZEKĄSKI ZIMNE (łącznie 400 g/os.)

– Sałatka z pieczonym kurczakiem i ziołową grzanką

– Sakiewki łososia z serkiem chrzanowym i cytryną

– Pieczone pomidory z mozzarellą w oliwie z oliwek

– Miodowo-musztardowe roladki śledziowe

– Wędzona śliwka pieczona w boczku

– Koreczki z serem camembert i owocami

– pieczywo,

– masło,

– sos tatarski

 

 

DANIE WIECZORNE  (300 g/os.)

– Krokiet

– Tradycyjny barszcz czerwony

 

 

NAPOJE GORĄCE

– kawa z ekspresu,

– herbata czarna i owocowa

Dodatki do napojów gorących: mleko, cukier, cytryna

 

NAPOJE ZIMNE

– woda niegazowana z cytryną

– woda gazowana

– sok jabłkowy

– sok pomarańczowy

 

DESERY

– Piramida owoców cytrusowych (150 g/os.)

– Deser Chia z musem brzoskwiniowym (150 ml/os.)

– Krem czekoladowy z kokosem (150 ml/os.)

Cena za osobę 110 zł

Dodaj tu swój tekst nagłówka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Dodaj tu swój tekst nagłówka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.