Menu Wesele 1
Wariant 1
Powitanie winem musującym i toast
Uroczysta kolacja tradycyjna z dwudaniowym daniem głównym i dwoma daniami nocnymi
Zupa: (jedna zupa do wyboru)
Rosół domowy z kury z makaronem 350 ml.
Zupa krem z pomidorów z kluskami mozzarelli 350ml
Zupa grzybowa z makaronem350ml
Danie główne 150g/50g
Karkówka pieczona w sosie z wypieku 50%
Tradycyjny kotlet schabowy 50%
Faworki drobiowe z bekonem 50%
Dodatki do dania głównego:300g/osoba
Ziemniaki purre z koprem
Kasza gryczana z cebulką
Ziemniaki pieczone
Mix sałat z sosem vinegret
Marchewka baby karmelizowana w miodzie
Przekąski zimne:
Galaretki drobiowe100g/osoba
Deska mięs pieczystych: 100g/osoba
Schab pieczony z morelą
Karkówka pieczona w ziołach
Śliwka pieczona w bekonie
Pasztet pieczony z żurawiną
Sałatka Caprese 50g/osoba
Sałatka brokułowa z jajkiem i kukurydzą 50g/osoba
Śledzik w oleju z cebulką i zielonym pieprzem 50g/osoba
Piramida owoców 100g/osoba
Wybór ciast na bufecie 100g/osoba
Desery na bufecie (tiramisu i budyń malinowy z owocami) 1 szt./osoba
Dodatki do bufetu:
Marynowane warzywa
Pieczywo (3 rodzaje)
Sosy (czosnkowy, tatarski)
Chrzan, ćwikła.
Masło ziołowe
Napoje zimne:
Soki 1L/os
Napoje gazowane 1l/os
Woda mineralna 1L/os
Pierwsze danie nocne:
Pałki kurcząt pieczonych z pieczarkami 150g/osoba
Ryż gotowany z warzywami100g/osoba
Drugie danie nocne:
Żurek z kiełbasą i jajkiem250g/osoba
Pieczywo
Bufet kawowy:
Kawa
Herbata czarna i owocowa
Dodatki do napojów gorących (cytryna, cukier, mleczko)
Alkohol:
Wódka biała 0,5l/ osoba (żołądkowa gorzka, wyborowa, krupnik)
lub butelka wina włoskiego- czerwone, białe /osoba.
Cena za osobę : 239 zł
Wariant 2
Powitanie winem musującym i toast
Uroczysta kolacja tradycyjna z dwudaniowym daniem głównym i dwoma daniami nocnymi
Zupa: (jedna zupa do wyboru)
Rosół domowy z kury z makaronem
Zupa krem z pieczonego ziemniaka z chrustem boczku
Consone pomidorowe z groszkiem ptysiowym
Danie główne:
Polędwiczki wieprzowe pieczone, podane z sosem kurkowym
Filet kurczaka w słonecznej panierce
Zraz wieprzowy z karkówki w sosie z wypieku
Dodatki do dania głównego:
Ziemniaki purre z koprem
Kluski kładzione z masłem
Mix kasz z cebulką
Wybór sałat z sosem vinegret
Buraczki zasmażane w cząstkach
Przekąski zimne:
Galaretki rybne 100g/osoba
Deska mięs pieczystych: 100g/osoba
Schab pieczony z morelą
Rolada z boczku
Roladki drobiowe z pomidorem suszonym na słońcu
Śliwka pieczona w bekonie
Pasztet pieczony z grzybami
Sałatka z grillowanym kurczakiem i ziołową grzanką 50g/osoba
Sałatka grecka na chrupiących warzywach 50g/osoba
Śledzik z jabłkami pod pierzynką śmietanki 50g/osoba
Piramida owoców 100g/osoba
Wybór ciast na bufecie 100g/osoba
Desery na bufecie (deser chia z musem brzoskwiniowym i budyń malinowy ze świżymi owocami) 1 szt/osoba
Dodatki do bufetu:
Marynowane warzywa
Pieczywo mieszane ( trzy rodzaje)
Sosy (chrzanowy,ćwikła, tatarski)
Masło ziołowe
Pierwsze danie nocne:
Szaszłyk wieprzowy z szynki 150g/osoba
Ryż pilaf 100g/osoba
Drugie danie nocne:
Barszcz czerwony 200g/osoba
Krokiet z serem i pieczarkami 150g/osoba
Napoje zimne:
Soki 1L/os
Napoje gazowane 1L/os
Woda mineralna 1L/os
Bufet kawowy:
Kawa
Herbata czarna i owocowa
Dodatki do napojów gorących (cytryna, cukier, mleczko)
Alkohol:
Wódka biała 0,5l/ osoba (żołądkowa gorzka, wyborowa, krupnik)
lub butelka wina włoskiego- czerwone, białe /osoba.
Cena za osobę : 259 zł
Wariant 3
Powitanie winem musującym i toast
Uroczysta kolacja tradycyjna z dwudaniowym daniem głównym i dwoma daniami nocnymi
Zupa: (jedna zupa do wyboru)
Rosół domowy z trzech rodzajów mięs z lanymi kluseczkami 350g
Zupa krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym 350g
Zupa krem z pieczonej papryki z kleksem śmietany i ziołową grzanką 350g
Danie główne 150g/50g
Zraz wołowy w sosie pieczeniowym 50%
Medaliony drobiowe w grzankach 50%
Łosoś pieczony na plastrach grillowanego jabłka 50%
Dodatki do dania głównego 300g/osoba
Ziemniaki purre z koprem
Kluski śląskie
Ziemniaki pieczone z ziolami
Mix sałat z sosem vinegret
Warzywa gotowane na parze z masłem
Przekąski zimne:
Roladki z łososia wędzonego z kremowym serkiem i cytryną 50g/osoba
Deska mięs pieczystych: 100g/osoba
Schab pieczony z morelą
Boczek faszerowany
Rolada drobiowa z pomidorami suszonymi na słońcu
Pasztet pieczony z borowikami
Karkówka pieczona z czosnkiem
Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem i malinowym dresingiem25g/osoba
Sałatka z mozzarelli i pieczonych pomidorów w oliwie z oliwek 50g/osoba
Śledzik w oleju z cebulką i zielonym pieprzem 25g/osoba
Roladki śledziowe z miodem i papryczką chilli 25g/osoba
Klimki musu jajecznego w trzech odsłonach 50g/ osoba
Piramida owoców 100g/osoba
Wybór ciast na bufecie 100g/osoba
Desery na bufecie (krem czekoladowy fortaleza, chia z musem brzoskwiniowym) 1 szt./osoba
Dodatki do bufetu:
Marynowane warzywa
Pieczywo mieszane ( trzy rodzaje)
Sosy (chrzanowy,ćwikła, tatarski)
Masło ziołowe
Pierwsze danie nocne:
Szynka pieczona w sosie z wypieku 150g
Kluski półfrancuskie100g
Drugie danie nocne:
Barszcz czerwony 200g/osoba
Krokiety z serem i pieczarkami 150g
Napoje zimne:
Soki 1L/os
Napoje gazowane 1L/os
Woda mineralna 1L/os
Bufet kawowy:
Kawa
Herbata czarna i owocowa
Dodatki do napojów gorących (cytryna, cukier, mleczko)
Alkohol:
Wódka biała 0,5l/ osoba (żołądkowa gorzka, wyborowa, krupnik)
lub butelka wina włoskiego- czerwone, białe /osoba.
Cena za osobę : 279 zł
Do każdego wesela można dokupić
stół wiejski
ciasto pieczonego
alkohol